Արդյունաբերական սառնարաններն օգտագործվում են այնտեղ, որտեղ անհրաժեշտ է տաք կամ սառը պահել՝ սննդի, դեղագործության, ծանր, մեքենաշինական արդյունաբերության, բժշկության, գիտակրթական հաստատությունների, առևտրային հիմնարկներում։
Սառնարանային խցիկների տեսակի ընտրությունը պետք է որոշվի սենյակի նախագծման կամ տեղադրման փուլում: Միևնույն ժամանակ, անհրաժեշտ է հաշվի առնել ջերմաստիճանի ռեժիմը, ցիկլային աշխատանքը, խցիկի գտնվելու վայրը, ծավալը, ցրտի ինչ տեսակ է օգտագործվելու, որ միավորը մոնո կամ հեռակառավարվող է, և ընտրել տեղադրման ճիշտ հզորությունը:
Որպես կանոն, սառնարանները արտադրվում են ստանդարտ չափսերով։ Այնուամենայնիվ, ProfHolod-ը կարող է ձեզ համար հատուկ չափսերով և տեխնիկական պարամետրերով հատուկ պատրաստված սառնարան պատրաստել՝ ելուստներ, անկյուններ և այլն:
Կախված չափից, ներսում ջերմաստիճանից և նպատակից՝ օգտագործվում են տարբեր տեսակի սառնարաններ.
- ըստ շենքի տեսակի՝ շարժական, փլվող կամ ստացիոնար
- աշխատանքային ջերմաստիճանի միջակայքերը
- պահեստավորված ապրանքների համար
Սառնարանների տեսակներն ըստ կառուցվածքի
Սառնարանային խցիկները կարող են լինել անշարժ կամ փլվող: Երկրորդ դեպքում դրանք հավաքվում են էքսցենտրիկ փականներով սենդվիչ վահանակներից։ Փականները հեշտացնում են սառնարանը ապամոնտաժելը և տեղափոխելը:
Սառնարանների տեսակներն ըստ ջերմաստիճանի
Հիմնականում սառնարանային խցիկները բաժանվում են ցնցող սառեցման, միջին և ցածր ջերմաստիճան ունեցող խցիկների.
1. Միջին ջերմաստիճանի խցիկներ
Նման խցիկները օգտագործվում են սննդամթերքի, դեղամիջոցների և այլ ապրանքների պահպանման համար մեղմ ռեժիմով -5-ից +14ºС ջերմաստիճանում: Տեղադրված են սրճարաններում, ռեստորաններում, առևտրի և բժշկական ձեռնարկություններում, դեղագործության ոլորտում։ Որպես կանոն, դրանք կառուցվում են 40-ից 80 մմ հաստությամբ սենդվիչ վահանակներից: Տեսախցիկները տեղադրված են ինչպես շենքի ներսում, այնպես էլ դրսում։ Տրվում են ստացիոնար և շարժական գործարկմամբ։
2. Ցածր ջերմաստիճանի խցիկներ
Նման սառնարանային խցիկները պահպանում են ջերմաստիճանի պայմանները -5ºС-ից մինչև -35ºС: Առավել հաճախ օգտագործվում է խորը սառեցված սննդամթերքի պահպանման համար: Պատրաստված են 100 մմ հաստությամբ սենդվիչ պանելներից։
3. Շոկային սառցարաններ
Այս տեսակի խցիկները օգտագործվում են սննդամթերքի էներգիան և համային որակները պահպանելու համար -25ºС-ից -40ºС ջերմաստիճանում: Նման խցիկների համար օգտագործվում են 150 մմ-ից ավելի հաստությամբ սենդվիչ վահանակներ:
4. Փորձարարական պալատներ
Այս տեսակի սառնարանային խցիկներն անհրաժեշտ են գիտական և հետազոտական նպատակների համար, որոնցում ջերմաստիճանը ցածր է -85ºС-ից:
Պահպանվող ապրանքների համար սառնարանային խցիկների տեսակները
Կախված այն ապրանքներից, որոնք պատրաստվում եք պահել սառնարանում, ProfHolod-ն առաջարկում է տարբեր մետաղներ ներքին պատերի համար՝ չժանգոտվող պողպատ սննդի համար՝ AISI 304, չժանգոտվող պողպատ արդյունաբերական ապրանքների համար՝ AISI 430, Pural ծածկույթներ, PVDF և այլն:
Ձեր օբյեկտի նպատակի հիման վրա ճիշտ մետաղ ընտրելու համար կարդացեք սենդվիչ պանելների համար մետաղական ծածկույթների մեր ակնարկը: