Ինչու՞ են սենդվիչ պանել արտադրողներին անհրաժեշտ իրենց սեփական R&D կենտրոնը: Մենք պատմում ենք «ProfHolod»-ի օրինակով.

Ipsos միջազգային հետազոտական ընկերության տվյալներով՝ գիտնականները երկրորդ ամենավստահելի մասնագիտությունն են։ Նրանց վստահում է ամբողջ աշխարհի մարդկանց 61%-ը: Առաջին տեղում բժիշկներն են՝ չնչին մարժան՝ 64%։

ProfHolod-ը նաև մեծապես հենվում է ընկերության R&D կենտրոնի գիտնականների աշխատանքի վրա, որը հիմնադրվել է 2016 թվականին:

Կենտրոնը գտնվում է հենց արտադրամասում՝ ապահովելով արտադրանքի որակի շարունակական վերահսկողություն։ Մենք պատմում ենք ձեզ, թե ինչ են անում ProfHolod քիմիկոսները:

Ինչո՞վ է պայմանավորված պոլիուրեթանային փրփուրով սենդվիչ վահանակների արտադրության հաջողությունը:

Երեք հիմնական բաղադրիչներից.

  1. Համակարգ, որը ներառում է պոլիոլի խառնուրդ, կատալիզատորներ և հավելումներ՝ 40%
  2. Արտադրական գիծ - 40%
  3. Մարդիկ՝ մասնագետներ, ովքեր զինված են անհրաժեշտ գիտելիքներով - 20%

20190321_121420.jpg

Որպեսզի PIR համակարգը աշխատի ժամացույցի պես, անհրաժեշտ է այն մասնագիտորեն հասկանալ:

Ի վերջո, ցանկացած արտադրող կարող է խնդիրների առաջ կանգնել, եթե գծում ինչ-որ բան սխալ լինի: Այս դեպքում նա կարող է կապ հաստատել կա՛մ գծի արտադրողի, կա՛մ PIR համակարգի մատակարարների հետ. ռուսաստանյան սենդվիչ վահանակների արտադրողների մեծ մասն օգտագործում է ունիվերսալ լուծումներ սահմանափակ թվով քիմիական արտադրողներից՝ Dow, BASF, Huntsman և Evonik:

Սենդվիչ վահանակների արտադրողների մեծամասնությունը անձնակազմում ունի քիմիկոս: Նա պատասխանատու է գծի աշխատանքի համար և հասկանում է քիմիական արտադրողների կողմից մատակարարվող բաղադրիչների տարբերակիչ առանձնահատկությունները:

Եթե այդպիսի մարդ չկա, եթե խնդիրներ առաջանան, պետք է կապ հաստատել համակարգային տների մասնագետների հետ, որոնք լավագույն դեպքում հեռախոսով խորհուրդներ կտան և կօգնեն ամեն ինչ շտկել։ Վատագույն դեպքում նրանք կժամանեն միայն որոշ ժամանակ անց։

Այդ իսկ պատճառով ProfHolod-ում աշխատում են ոչ միայն մեկ քիմիկոս-տեխնոլոգ, այլ գիտնականների մի ամբողջ թիմ, որոնք մշտապես վերահսկում են արտադրանքի որակը։ Ընկերության քիմիկոսները լավ տիրապետում են գծի առանձնահատկություններին. պոլիոլային խառնուրդի արտադրության հենց սկզբից նրանք ստուգում են ամբողջ համակարգի աշխատանքը:

Համակարգի ստեղծում

ProfHolod-ը ստեղծել է PIR Premier համակարգը՝ համագործակցելով Dow, BASF և Evonik խոշորագույն միջազգային կոնցեռնների հետ 2016թ. Համակարգը հավաստագրված է EN 14509 եվրոպական ստանդարտի համաձայն: Իսկ բոլոր սենդվիչ պանելները PIR Premier-ով 2017 թվականից ստացել են CE նշան:

PIR Premier մեկուսացման իդեալական ձևակերպումը արտադրության մեջ ինքնուրույն մշակելու և ներդնելու համար ProfHolod հետազոտական կենտրոնի գիտնականներն անցկացրել են ավելի քան 100 թեստ:

33.jpg

ProfHoloda R&D կենտրոնում մշակված համակարգը եզակի է արտադրության մեջ իր ակնթարթային ինտեգրման մեջ: Լաբորատոր քիմիկոսներն իրականացնում են կատալիզատորների, հավելումների և պոլիեսթերների հետ կապված ամեն ինչի վերջին զարգացումները: Մշակումները ապահովում են ֆիզիկական և մեխանիկական հատկությունների բարձրացում մինչև 20%, հրդեհային դիմադրության բարձրացում և ծխի առաջացման նվազում։

Համակարգային տների ստանդարտ խառնուրդների հետ հավասար խտության դեպքում ProfHolod համակարգը շատ ավելի բարձր ուժ ունի, ճեղքման և սեղմման արագություն:

Զգույշ ընտրություն

Բոլոր PIR Premier բաղադրիչները ենթարկվում են մանրակրկիտ մուտքային հսկողության. խտությունը, մածուցիկությունը և այլ քիմիական պարամետրերը ծառայում են որպես ընտրության չափանիշներ:

12.jpg

Մինչ գիծ գործարկումը կենտրոնի մասնագետները կատարում են մինչև 8 փորձ՝ ստուգելու ֆիզիկական և մեխանիկական հատկությունները, փրփուրի ձևավորման ժամանակային բնութագրերը, ռեակցիաների ջերմաստիճանի պրոֆիլները, տարածման և բարձրացման արագությունը:

Մոլեկուլային մակարդակում՝ պոլիեսթերների սինթեզ

Որակը երաշխավորելու համար ոչ միայն բաղադրիչները ստուգելով և տեխնոլոգիական ռեժիմը կարգավորելով, այլ նաև մոլեկուլային մակարդակով, 2020 թվականից ProfHolod քիմիկոսները աշխատում են գերմանական H&S Anlagentechnik պոլիեսթերի սինթեզի աշխարհի ամենաժամանակակից գործարանում:

44.png

Կառավարելով PIR համակարգը մոլեկուլային մակարդակում՝ ProfHolod-ը երաշխավորում է սենդվիչ վահանակների ֆիզիկական և մեխանիկական հատկությունները PIR Premier-ով, քանի որ պոլիեսթերը PIR համակարգի հիմնական բաղադրիչն է:

H&S Anlagentechnik միավորը ապահովում է բաղադրիչների բարձրորակ խառնուրդ և դոզավորում եվրոպական մակարդակով: Գերմանական խառնիչը թույլ է տալիս մեր քիմիկոսներին արտադրել պոլիոլի ցանկացած խառնուրդ և ցանկացած կատալիզատոր խառնուրդ:

Ստացված պոլիոլի խառնուրդը բարձր ճնշման տակ կատալիզատորների, պենտանի և իզոցիանատի հետ սնվում է ձուլման գլխին՝ շարունակական գծերով:

Պատռում ենք, սեղմում, կրծում, այրվում

Կենտրոնի մասնագետներն ամեն օր վերահսկում են համակարգի կազմը և ստացված սենդվիչ պանելների բնութագրերը՝ պատվերներով յուրաքանչյուր քառակուսի մետրի որակն ապահովելու համար:

Գծից սենդվիչ պանելների նմուշները փորձարկվում են EN14509 ստանդարտի համաձայն, որի վրա հիմնված է բոլոր եվրոպական սենդվիչ պանելների որակը։

EN14509-ի համաձայն՝ ընկերության Հետազոտությունների և զարգացման կենտրոնը թեստեր է անցկացնում կործանարար փորձարկման համար.

  • ընդմիջում
  • սեղմման համար
  • միջին շերտի հերթափոխի վրա
  • ճկվող փրփուրի բացվածք

և ոչ կործանարար.

  • արհեստական ծերացում
  • ջերմահաղորդականության չափում

Ամեն շաբաթ R&D կենտրոնի մասնագետները ոչնչացնում են, կտրում, պատռում, սեղմում, կռում, այրում, տաքացնում մինչև 100 աստիճան կամ ավելի, խեղդվում ջրի մեջ, սառեցնում ընկերության երկու տողերից դուրս եկող 50 գծային մետր արտադրանքի նմուշներ։

Արդյունքում, ProfHolod-ի սենդվիչ վահանակները PIR Premier մեկուսացումով ունեն եվրոպական CE վկայագիր և ցույց են տալիս ավելի քան 203 կՊա դիմադրություն սեղմման ուժի փորձարկումներում 10% դեֆորմացիայի դեպքում և ավելի քան 160 կՊա առաձգական ուժով 40 կգ/մ3 խտության դեպքում: Իսկ սենդվիչ վահանակների ջերմային հաղորդունակությունը հասնում է 0,0194 Վտ / մ * Կ, ըստ Elastokam լաբորատորիայի, PJSC Nizhnekamskneftekhim և BASF Polyurethans GmbH համատեղ ձեռնարկություն:

PIR Premier հարմարեցված խառնուրդը երաշխավորում է ProfHolod-ի արտադրանքի որակը ավելի քան 6 տարի: Այսօր Ռուսաստանում PIR-ով յուրաքանչյուր երրորդ սենդվիչ վահանակը արտադրվում է PIR Premier համակարգի միջոցով և ունի բարելավված ֆիզիկական և մեխանիկական հատկություններ:

Քանի որ ProfHolod-ը հավատում է ռուսական գիտությանը. հենց Ռուսաստանում կարող են արտադրվել ջերմության և սառը հսկողության առավել գիտատար լուծումներ, որպեսզի նոր ժամանակակից շենքերի սեփականատերերը կարողանան խնայել էներգիա և գումար:


Բաժանորդագրվել մեր գիտելիքների բազայի թարմացումները

Եվ դուք առաջինը կստանաք մեր ինժեներների վերջին առաջարկությունները

Ավելի օգտակար հոդվածներ

Իմացեք, թե ինչպես է PIR-ը տարբերվում EPS-ից, որպեսզի ընտրության հարցում սխալ թույլ չտաք
12.09.2023
Սառնարանային խցիկների տեղադրման կանոններին համապատասխանելը երաշխավորում է դրանց երկար սպասարկման ժամկետը: Սառնարանային դռների ճիշտ տեղադրումը երաշխավորելու համար պատվիրեք վերահսկվող տեղադրում ProfHolod-ում:
09.08.2023
Պարզեք, թե ինչպես է PIR-ը տարբերվում PUR-ից և ինչու է պոլիուրեթանային փրփուրն ավելի լավ, քան հանքային բուրդ մեկուսացումը:
12.09.2023
Հնարավո՞ր է սենդվիչ վահանակներից տնակներ կամ տներ կառուցել PIR Premier մեկուսացմամբ:
12.09.2023

Տես մեր
նախագծերը

gototop